Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Проблемът с преминаването на българските тирове на турската граница е решен

Премиерът Бойко Борисов се срещна с валията на Одрин Екрем Каналп на ГКПП „Капитан Андреево“. Благодарение на доброто сътрудничество между двете държави километричните колони от тирове са разчистени и камионите продължават да се движат.

Проблемът с преминаването и обработката на българските тирове на турската граница е решен, съобщи премиерът Бойко Борисов.

"Просто искаме още веднаж и превозвачите да си кажат каквото имат като единичен проблем в Турция, веднага да го решаваме, да направим тази връзка, има вариант, ако не пускат други, да ги претоварваме на наши и да ги караме. Всички да знаят, така че ако искат да стоят на българска територия, тяхна работа, ако искат да претоварим и да ги закараме, затова с валията сме тука да решим този проблем. Те са питали и посланика, и валията, и специално президента Ердоган, за да го прати и да го пусне тука и да поеме ангажимент".

Паркингът на летище "Узунджово" работи и така тежкотоарният трафик на българо-турската граница е разтоварен, каза още Борисов. Той коментира, че в събота и неделя не се спазват предписанията.

"Затова и мерките си важат. Дано не се налага и повече да ги затягаме. Ние не играем на криеница с хората. Това не е нещо като жмичка, да надхитриш някой, напротив този, който победи и надхитри, той после може да зарази или да умре. Така че за пореден път казвам, това не е игра с управляващите, или с властта, или с полицията на улицата, това не е игра".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна