Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кампания събира книги за деца в неравностойно положение

Снимка: Фейсбук

Пловдивската организация "Голям брат, голяма сестра" започна кампания за подпомагане на деца в неравностойно положение, за да преминава по-леко тяхното свободно време. Инициативата "С книжки и игри времето лети" е насочена към деца от 7 до 10 години.

"Стартирахме инициативата съвсем скоро и първоначално сме се насочили  към социално слаби семейства от град Пловдив, също така от селата в община Марица, които са 19 на брой и са много близко до нашия град. Разбира се, ако, дай Боже, тази инициатива се разрасне, имаме възможност да подарим книгите и игрите и на деца извън този регион, но това са първоначално нашите намерения", каза в предаването "Хоризонт до обед" Лена Карналова, основател на "Голям брат, голяма сестра".

Събират се книги, занимателни игри и пособия. 

"За добро или лошо моментът за промотиране и развитие на различни доброволчески инициативи явно е назрял, явно е доста подходящ. Миналата година се радвахме изключително много на големия брой доброволци, които успя да събере Европейската столица на културата в Пловдив. Тази година поводът е друг, по-различен, може би в някаква степен по-неприятен, но въпреки всичко виждаме, че доброволчеството получава все по-голяма сила и все повече хора искат да се включват", изтъкна Карналова. 

Доброволците ще участват в разпределянето на книгите и играчките по възраст и транспортиране до семействата. Ако искате да се включите, можете да изпратите имейл на организацията "Голям брат, голяма сестра".

"Два са начините. Могат да влязат на нашата уеб страница, също така във Фейсбук имаме профил на организацията, могат да ни пишат там, на имейл, също, ако са извън Пловдив е добре да изпратят нещата по пощата, разбира се. Най-лесно е да се свържат по имейл с нас", допълни Лена Карналова.

Интервюто чожете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени