Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Броят на заразените от Covid-19 в САЩ нарасна до 140 904

Починалите достигнаха 2 405

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският център за контрол и превенция на заболяванията (CDC) съобщи в понеделник за нови 140 904 случая на коронавирус и посочи, че броят на починалите е нараснал до 2 405, след като през последните 24 часа смъртта си намериха още 293-ма души.

В неделя броя на случаите достигна 122 653 при 2 112 души загинали в цялата страна, но от CDC заявиха, че данните са предварителни и не са били потвърдени от отделните щати.

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо заяви, че в понеделник федералният щат е регистрирал 6 984 нови коронавирусни случая спрямо вчера, достигайки общ брой от 66 497.

Междувременно 253 души са починали през последните 24 часа, като общият брой на смъртните случаи достигна 1218. В същото време 4 204 души са се възстановили успешно от Covid-19 от началото на епидемията.

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио заяви, че капацитетът на болничните легла в града трябва да се утрои до май, за да може да приеме всички очаквани пациенти с коронавирус.

Кметът говори по повод разполагането на болничния кораб USNS Comfort на круизния терминал в Манхатън, така че той да може да обслужва пациенти без коронавирус, докато болниците на сушата лекуват пациенти от Covid-19.

"Имаме предизвикателство за бюджета. Имаме няколко трудни съкращения, които ще предприемем, но няма да намалим здравеопазването", заяви Де Блазио. Той добави, че намерението е повечето болници да се превърнат в отделения за интензивно лечение, защото "ситуацията е толкова тежка".


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!