Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Починалите от коронавирус във Великобритания се увеличиха със 180 до 1408

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Броят на жертвите на коронавируса в Обединеното кралство достигна 1408 души, като през последното денонощие се увеличи със 180.

От всички нови 180 смъртни случаи, свързани с Covid-19, 159 са в Англия, докато от друга страна Шотландия регистрира най-ниската бройка на жертви на вируса, като само шест души са починали. Броят на заразените достигна 22 141.

Статистиката показва, че има лек спад на жертвите в сравнение с предишните две денонощия.

Учените обаче не бързат със заключенията и да приемат, че всичко се развива в правилната посока, въпреки че като цяло строгите мерки на общонационаната карантина се спазват. Има още много какво да се желае за увеличаване на тестовете, като амбицията на властите е до средата на април те да достигнат 25 000 дневно.

Продължава да има недостиг на респиратори и защитно облекло за медиците. Над 20 000 бивши медици се завърнаха на работа в националното здравеопазване. Сред тях е и депутатът от Консервативната партия Кийрън Малън, който е лекар.  Той бе избран на последните извънредни общи избори пред декември.

По-рано днес беше съобщено, че принц Чарлз вече е излязъл от самоизолацията в Шотландия, където престолонаследникът се самоизолира преди седмица след положителна проба за коронавирус.

Междувременно още две британски компании са изправени пред фалит заради вирусната пандемия и наложените строги ограничителни мерки. Става въпроса за Brighthouse, която отдава домакински стоки на лизинг и веригата ресторанти Carluccio’s.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна