Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ограничителните мерки в Италия ще продължат поне до Великден

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Италианският министър на здравеопазването Роберто Сперанца обяви, че националната карантина, наложена, за да се ограничи разпространението на коронавируса, ще бъде удължена поне до Великден, съобщиха ДПА и Франс прес.

Великден за католиците се пада тази година на 12 април, а сегашните ограничителни мерки трябваше да изчетат на 3 април. Трябва да се има предвид, че 13 април в Италия е почивен ден.

Министърът каза, че решението за удължаване на срока на карантината е по препоръка на научните съветници на кабинета. "Правителството ще върви в тази посока", добави Сперанца.

Това беше заявено само часове, след като беше съобщено, че броят на починалите в Италия от Covid-19 е нараснал с 812 и е достигал 11 591, което е най-големият брой в света. Над половината от новите смъртни случаи отново бяха в Ломбардия, където 458 души загубиха битката с болестта през последните 24 часа.

Изпълнителният директор на Световната здравна организация (СЗО) по програмата за извънредни ситуации в здравеопазването Майкъл Раян обаче заяви по-рано днес, че Италия и Испания наближават пика на епидемията от коронавирус и че ситуацията трябва скоро да се стабилизира.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна