Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От днес принц Хари и Меган Маркъл са финансово независими

Снимка: ЕПА/БГНЕС

От днес херцогът и херцогинята на Съсекс – принц Хари и  Меган Маркъл - започват официално техния живот като независима финансово от британската монархия двойка. Те ще престанат да използват търговската марка SussexRoyal.

Хари и Меган заявиха, че възнамеряват да прекарат следващите няколко месеца фокусирани върху тяхното семейство и подкрепата на техните благотворителни организации на частни начала. Съгласно постигнатото споразумение с монархията те няма повече да използват акаунта си в Инстаграм, който има близо 11 и половина милиона последователи или да опресняват техния сайт SussexRoyal.com.

До седмица се очаква те да обявят новия си бранд и благотворителна организация. В последния си пост в Инстаграм двойката благодари на последователите си за „подкрепата, вдъхновението и споделения ангажимент за добруването по света“. Те използваха поста и да обърнат внимание на кризата с коронавируса, като отбелязаха, че „най-важното сега е здравето на всеки и намиране на решение на многото въпроси, възникнали в резултат на пандемията“. Макар и да не се споменава къде живеят в момента, вчерашното изявление на американския президент Доналд Тръмп, че Хари и Меган трябва да си поемат издръжката за тяхната охрана потвърждава, че са в Калифорния след затварянето на канадско-американската граница.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!