Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Семейство Макариев говорят за кино

Актрисата и режисьорът споделят интересни истории в свой YouTube канал

Снимка: YouTube
Актрисата Луиза Григорова-Макариев и съпругът ѝ режисьорът Мартин Макариев създадоха свой канал в YouTube, в който говорят за изкуство, но най-вече за общата им голяма страст - киното.

Двамата не просто препоръчват какво да гледаме или да четем, а отварят интересни дискусии, в които очакват да се включат още хора и да разгърнат темите до пълния им потенциал. Всичко това се случва, докато са си вкъщи в дните на извънредно положение.

“В момента не ни е скучно, защото се занимаваме с това кое да е следващото видео, кои филми да разискваме и тъй като темата е огромна и неизчерпаема, има страшно много, което може да се говори по отношение на киното и филмите. Казахме, че каналът ще е за различен вид изкуство, не знам кога ще ни омръзне киното, за да започнем да говорим за друг вид изкуство”, казва актрисата Луиза Григорова-Макариев.

При избора на теми и филми, двамата автори нямат приоритети. Първият филм, за който Луиза е говорила, е филмът “Closer”, защото този филм я е привлякъл и като текст, и като филм. 

Във видеата, които правят двамата с Мартин, говорят за интересни истории, които по-трудно се намират - как са направени филмите, за това колко труд и борба е отнело създаването на определен филм, както и за това, през което са минали актьорите, превъплъщавайки се в даден персонаж.

Чуйте целия разговор на Катя Василева с Луиза Григорова-Макариев - в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна