Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Психолог помага на хората в Правец да се справят с кризисната ситуация

| обновено на 31.03.20 в 18:37
Снимка: Pixabay

В община Правец спазват стриктно препоръките и ограниченията, въведени във връзка с извънредното положение. Впечатленията са на социалния психолог в града Красимира Цъклева.

“Хората в Правец са мотивирани да спазват ограниченията. Това го виждам, когато излизам - всички са с маски, на разстояние. Хората очакват, спазвайки дисциплината всичко да мине бързо, плавно и леко”, казва психологът.

От Социалния патронаж в града правят храна, която се разнасят до домовете, а по селата има и доброволци, които помагат на възрастното население.
Общината помага, като доставя маски и по селата, чрез магазините за хранителни стоки. 

От няколко дни Красимира Цъклева предлага безплатно психологическа подкрепа на своите съграждани и хората от близките села, за да се справят по-лесно с предизвикателствата на деня. 

“Има тревожност за това как да се случат нещата. Моята основна задача е да консултирам по телефона или онлайн хора, които преживяват страх, стрес, напрежение, които не знаят как да се справят с определена ситуация, на които аз консултирайки ги, им давам някакви стъпки и начини да преодолеят тази тревожност", казва психологът. 

Чуйте разговора на Катя Василева с Красимира Цъклева в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна