Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Великобритания: Критики към полицията, рекордни продажби на супермаркетите

Коронавирусите навлязоха трайно в уличното изкуство - графити в Лондон.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският премиер Борис Джонсън, който се самоизолира след положителна проба за коронавирус, провежда заседание на кабинета чрез видеовръзка на фона на критики към полицията, че надвишава правомощията си при съблюдаване на строгите мерки на националната карантина.

Британската полиция бе призована за „последователен подход“, когато съблюдава спазването на мерките за обуздаване на пандемията от коронавирус. Това последва критиките, че някои полицаи надхвърлят правомощията си.

В популярния туристически район Пик Дистрикт са били използвани дронове за проследяване на хората, което бе наречено „отвратителна практика“ и „създаване на полицейска държава“ от британски съдия. Министърът на транспорта Грант Шарпс призна, че може да има отделни неправомерни случаи, но защити полицията с думите, че „си върши много добре работата в много трудни времена“.

Междувременно британските супермаркети отчетоха рекордни продажби през март в сравнение с предишни години след като хората започнаха да се презапасяват. След затварянето на повече от 2 000 градински центрове пък милиони растения, храсти и дървета, подготвени за засаждане, ще бъдат изхвърлени на боклука.

Авиокомпанията „Бритиш еъруейз“ прекрати всичките си полети от второто по големина летище „Гетуик“.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна