Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Първи дубъл“ с Любомир Дуцолов – Luba6ky

Снимка: @Luba6ky.Official/

„Първи дубъл“ е първата книга на български език, която описва с думи цялостната работа по създаването на въздействаща аудиовизуална продукция. Основната идея на книгата се открива именно в нейното подзаглавие – „Как да създаваме въздействащо видео“. Авторът ѝ – режисьорът и продуцент Любомир Дуцолов – Luba6ky – е описал всяка крачка от творческия процес.

Книгата съдържа съвети за това: как да се подготвим за нещата, които ни очакват по време на снимки; как да подбираме правилно техниката, с която работим; как да подходим към сценария, локациите и най-вече към екипа. В книгата са описани различни техники за заснемане и монтаж. Има и 69 кратки и практични съвета, които всеки може да тълкува по собствен начин.

Luba6ky е подготвил и близо 200 видеоклипа, които допълват написаното в книгата. Добавена стойност са и съветите на някои от актьорите, с които е работил авторът – Елена Петрова, Орлин Павлов, Ивайло Захариев и Владислав Терзийски. Както и признанието на някои от българските режисьори – Стефан Командарев, Илиян Джевелеков, Ники Илиев.

Книгата е предназначена за всеки, които има желание да заснеме видео. Повече за съдържанието ѝ и за това защо е необходима тя разказва Любомир Дуцолов – Luba6ky.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна