Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Братя Нейчеви получиха новите си мотори

Стефан и Виктор Нейчеви
Снимка: личен архив

Братята Стефан и Виктор Нейчеви вече получиха новите си машини. Заради пандемията от коронавируса и въведеното у нас извънредно положение пилотите на клуба по мотокрос AirMax Racing тренират в домашни условия, като наблягат на физическата подготовка.

„След като ги чакахме около месец в събота вечерта машините пристигнаха при нас. Успяхме вече да ги тестваме. Направихме няколко доста добри тренировки. Моторите вече са готови за битка.Тези машини са много различни от старите. Има много подобрения по тях. Има промени в двигателите, в амортисьорите. Най-интересното е, че не са с манивела, а са със стартер т.е. моторите се палят с натискането на едно копче. Вече не е необходимо да „ритаме“ на манивелата. Така губехме сила и време, а сега със стартера, в дадени ситуации по време на състезанията ще имам предимство“, сподели по-големият от братята – Стефан Нейчев и добави:

„Правим тренировки, но на отдалечени и пусти места. Тренираме в полето, където няма никой. Не се събираме с хора, с колеги. Извънредното положение, липсата на състезания и на организирани тренировки не ни отчайва. Напротив! Стимулира ни да тренираме повече. Наблягаме повече на физическата подготовка. С моторите тренираме по-малко“



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени