Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Април започна със сняг

| обновено на 01.04.20 в 11:47
Снимка: БГНЕС

Почти в цялата страна вали сняг. В областите Благоевград и Смолян е обявено предупреждение за опасно време и оранжев код. Жълт код е в сила за 14 области в Западна, Северна, Централна и Южна България.

Кореспондентът на БНР в Смолян предаде, че снежната покривка в областта е между 10 и 20 см. Температурите през нощта паднаха до минус 4 градуса.

Пътните настилки са мокри, частично заледени и обработени, съобщиха от Областното пътно управление. По пътищата на територията на планинската област нямам въведени ограничения за движение на автомобилите.

Заради въведеното извънредно положение трафикът по пътищата е незначителен.

93 снегорина почистваха тази нощ уличната мрежа в София от снега. Почистени са спирките на масовия градски транспорт, подходите към подлезите и велосипедните алеи в града.

Пътните трасета на масовия градски транспорт са обработени със смеси срещу заледяване, информира Стефка Енчева от Столичния инспекторат

"Частично в някои от районите се работеше улици с обществена значимост и вътрешно квартални улици. Навсякъде, естествено, снегът беше доста мокър, защото от клоните и дърветата падаше на платното, но всичко това се обработваше.

Нямаме никакви сигнали постъпили за движение на градския транспорт да има някъде затруднение. Всичко е нормално.

Започнаха от шест часа почистване на всички спирки на масовия градски транспорт, на подходите към подлезите, на велоалеите. Работниците почистваха и разхвърляха смеси".

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!