Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

М. Стоянова: НС трябва да заседава, Конституцията не позволява дистанционно да се вземат решения

Смятам, че ще се наложи да удължим извънредното положение,каза председателят на бюджетната комисия

Снимка: БГНЕС

„Аз лично смятам, че ще се наложи да удължим извънредното положение. Сега този срок изтича на 13 април, и не смятам, че нещата ще приключат дотогава“, коментира председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова, цитирана от  БГНЕС.

Стоянова, която, както и другите народни представители, днес отиде, за да бъде тествана за коронавирус, посочи още, че преминаването към извънреден режим на работа на парламента е било правилен ход, а депутатите са имали много законопроекти на дневен ред:

„Ние имаме да вършим работа. Смислено и правилно беше да се събираме само тогава, когато има конкретни причини, свързани с обстановката. Въпреки че претърпяхме много критики миналата седмица, даже имаше изстъпления от наши колеги, но какво да се прави – популизмът и политическото говорене са в пълен ход“.

Стоянова добави, че следващата седмица задължително трябва да се съберат, защото конституцията не позволява дистанционно да се взимат решения.

„Имаме три важни неща, които трябва да се разгледат. Трябва да приемем Закона за енергетика, който ще даде възможност сметките на хората да бъдат облекчени и предприятията да получат глътка въздух.

Става дума за намалението на цената на газа със задна дата от миналата година.

Надявам се другата седмица да гледаме и актуализацията на бюджета, както и Закона за извънредното положение“, посочи Менда Стоянова

„Ще трябва да гласуваме удължаването на Закона за извънредното положение. С колко време – това ще прецени Щаба“, подчерта тя пред БГНЕС.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна