Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Манчестър Юнайтед и Ювентус подготвят размяна на звезди

Пол Погба може да се върне в Торино.
Снимка: БТА

Манчестър Юнайтед и Ювентус планират да осъществят една от най-впечатляващите сделки това лято, след като разменят две от звездите си. 

От известно време "бианконерите" търсят начин да си върнат френския полузащитник Пол Погба и "червените дяволи" може най-накрая да склонят да го пуснат, но за целта ще поискат в обратна посока да поеме централният защитник Матайс Де Лихт, съобщава медиите във Великобритания.

Мениджърът на Юнайтед Оле Гунар Солскяр е решен да привлече още едно класно попълнение за сърцето на отбраната си, като холандският национал Де Лихт е първи избор за норвежеца заради умението си да борави умело с топката и да я изнася в предни позиции.

Погба от своя страна често е спряган за изходящ трансфер и макар че от "Олд Трафорд" отричат това, е възможно това лято халфът да се раздели с родния си клуб. Все пак от Юнайтед ще искат Ювентус да доплати определена сума при подобна размяна, тъй като оценяват своя футболист на доста повече от Де Лихт. 

Матайс де Лихт

Всички тези сметки обаче остават под въпрос заради кризата с коронавируса, която блокира целия световен футбол. По-късно днес УЕФА ще проведе среща с членките на организацията, на която ще бъдат обсъдени завършването на сезона и трансферният прозорец. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!