Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гражданска инициатива в помощ на театъра в Плевен

Драматично-куклен театър "Иван Радоев"
Снимка: БТА

Гражданска инициатива в подкрепа на Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ в Плевен по време на кризата. Николай Бочев предложи на зрителите вместо да връщат закупените билети за спектаклите, парите да останат в театъра.

„Искам да направим това в знак на уважение към труда на режисьорите, на актьорите, на другите театрални работници с цел това малко финансиране да бъде от полза. Всеки, който милее за българската култура, няма да обеднее от цената на един билет и ще изрази жест към българската култура“, сподели Бочев в предаването „12+3“.

Той подчерта, че е срещнал подкрепа:  

„Има отклик от хората, желаят това нещо да се случи... Това е и идея да се обърне внимание към културата“. 

Целият живот на актьора Георги Ангелов е свързан с плевенската сцена, той има стотици изиграни роли, председател е на Съюза на актьорите в театъра:

„Този жест за помощ на културата е много голям. Не става въпрос за материалната, а за моралната страна, за обединяването на хората в тази трудна ситуация... Духът е много важен! Ние много се материализирахме и изгубихме човешкия си образ. Време е да се върнем към изконните си първоначални неща на добрата и на духовност. Духът е силата, духът ще спаси“.

Репортаж по темата можете да чуете в звуковия файл. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени