Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Необикновената книга на емоциите“ от Киара Пироди

Снимка: robertino.bg„Необикновената книга на емоциите“ на италианската писателка Киара Пироди разкрива емоционалния свят на децата. Пироди е не само детски автор, но и невропсихолог. В книгата тя представя емоциите на децата като отделни герои. Чрез нейните текстове и илюстрациите на Алесандра Манфреди малките читатели могат по-добре да разберат тъгата, страха, изненадата, отвращението, срама. Пироди засяга и взаимоотношенията – както тези между децата, така и тези между родителите и техните деца. Застъпена е и фигурата на майката

„Необикновената книга на емоциите“ е предназначена най-вече за деца между 5- и 8-годишна възраст. Тя би могла да им помогне по-лесно да разберат как да изразяват емоциите си. Как да овладеят радостните чувства, но и как да се справят с тъжните. Да им обясни как и защо се променя света около тях и този в тях.

Това е първата книга на италианската писателка, преведена на български език. В рубриката „Литературен наблюдател“ Гергана Рачева разказва защо „Необикновената книга на емоциите“ е едно много подходящо четиво за малките. Особено в дни като днешните, когато емоциите са тези, които упражняват контрол над нас.


Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени