Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 1200 души са починали за ден от Covid-19 в САЩ

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Над 1200 души са починали в САЩ през последното денонощие от заболявания, предизвикани от новия коронавирус. Това е най-високият брой смъртни случаи за 24 часа откакто избухна пандемията от Covid-19, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Университетът "Джонс Хопкинс", който ползва данни от Световната здравна организация и федералните и местните власти на САЩ, съобщи в сайта си, че за последните 24 часа от коронавируса в САЩ са починали 1243 души. Общият брой на заразените в страната е 215 417 души, а на починалите - 5116 души.

Предишният антирекорд по най-голям брой жертви на коронавируса бе регистриран в Италия на 27 март с 969 починали, отбелязва ТАСС.

След Америка се нареждат две европейски държави - Испания с 864 починали и Италия с 727 починали за ден от коронавируса, допълват от АФП. А от Ройтерс изтъкват, че немалко нови жертви за ден регистрират и Великобритания - 563, и Франция - 509 души, починали след заразяване с Ковид-19. 

С горепосочените смъртни случаи, общият им брой в Италия надхвърли 13 хиляди, в Испания - повече от 9 хиляди,  а във Великобритания и във Франция - по над 4 хиляди, изчисляват от АФП. 

Междувременно, в правителството в Чехия поиска едномесечно удължаване на извънредното положение в страната, а в Германия канцлерът Ангела Меркел удължи срока на мерките за социално дистанциране до 19 април. 

А до 13 април Италия удължи ограничителните мерки, който са в сила в страната с цел ограничаване на разпространението на коронавируса. Това стана с указ, който подписа снощи италианският премиер Джузепе Конте, предаде АФП. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!