Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

176 снегорина почистват пътищата в София

Снимка: Георги Нейков, БНР
Общо 176 снегопочистващи машини са извършили обработки във всички 24 райони на София, съобщават от пресцентъра на Столичната община. Извършени са обработки на всички улици и булеварди, по които се движи градският транспорт, общински пътища, мостове, основни улици в кварталите, стръмни участъци, както и на Южната дъга на Околовръстен път.

Изпълнени са обработки със смеси срещу заледяване, както и снегопочистване и избутване на снежна маса. В природен парк Витоша са опесъчени двата пътя Драгалевци – Алеко и Бояна – Златните мостове.

В момента продължава работа на снегопочистващата техника в райони като „Овча купел“, „Витоша“, „Триадица“, „Искър“ и др. Почистват се и прилежащите пространства на спирките на градския транспорт. Най-обилен е бил снеговалежът в планинските райони.

Очаква се през деня валежите да спират. В момента градският транспорт се движи навсякъде по обичайните си маршрути. Всички шофьори трябва да карат със съобразена скорост и автомобили, оборудвани за движение при зимни условия.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени