Eмисия новини
от 00.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Собствениците на камиони на метан могат да възстановяват половината от платените тол такси

Собствениците на камиони или автобуси на метан или природен газ могат да възстановяват половината от платените тол такси, съобщават от Пътната агенция.

Камионите и автобусите, използващи като единствен източник алтернативно гориво, т.е. метан - природен или биогаз и би-етанол, ще заплащат такса в размер на 50 на сто от стойността, както за категория Евро 6 и VN.

Заявленията за възстановяване на сумите се подават чрез Областните пътни управления, АПИ или Националното управление, както и по електронен път, ако собственикът има електронен подпис.

Нужно е да се посочи периодът, за който са извършени плащанията, общата сума, както и документите, с които това се доказва.

Трябва да се представи и декларация, в която са описани пътните превозни средства, за които се изисква възстановяване на сумите, като се посочва регистрационния номер, вида на превозното средство, броя оси и вида на горивото.

Прилагат се и копия от свидетелствата за регистрация. Сумите ще се възстановяват, независимо от използваните начини за тол таксуване, с маршрутна карта, бордово устройство или джи пи ес тракер.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна