Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

570 души са починали в старчески домове в Източна Франция от началото на епидемията

Петстотин и седемдесет души са починали в старчески домове в източен френски регион от началото на епидемията от Covid-19 в страната, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение на регионалните здравни власти.

Франция стана четвъртата страна в света, която премина прага от 4000 починали, заразени от новия коронавирус. Тези данни обаче не включват смъртните случаи извън болниците.

В страната нараснаха случаите на починали хора в старческите домове. От различни части на Франция бе съобщено за десетки починали там. Официални представители засега се въздържат от директна връзка на тези смъртни случаи с коронавируса, предвид възрастта и здравето на много от починалите.

"Към 31 март 411 старчески домове бяха засегнати от Covid-19 от общо 620 в региона", съобщиха здравните власти на Големия източен френски регион и уточниха, че общо починалите са 570.

Регионите във Франция събират данни за ситуацията в домовете за възрастни хора и Националната агенция по здравеопазване се очаква да оповести конкретни цифри по-късно днес. Почти 1 милион души живеят в старчески домове във Франция.

Миналия месец високопоставен здравен представител предупреди здравния министър, че най-малко 100 000 души могат да починат във Франция, ако ситуацията с коронавируса не бъде овладяна.

Информацията е на БТА.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!