Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младежкият център в Добрич организира виртуални занимания

Снимка: Младежкият център „Захари Стоянов“

Младежкият център „Захарий Стоянов“ в Добрич организира занимания за децата и младежите във виртуалното пространство. От 16 март тази година и след обявяването на извънредното положение в страната всички преподаватели от центъра решават да не преустановяват контактите си с децата и, макар от разстояние, да продължат да бъдат полезни и забавни. 

Появяват се редица рубрики - за танци, за песни, за интересни факти, технически уроци, виртуални изложби, а за днес е насрочен и първият онлайн концерт.

"Общуваме вече виртуално, а не реално, за съжаление. Младежкият център е затворен за децата и младите хора до второ нареждане, но ние сме тук - екипът работи, работим онлайн, за да бъдем на разположение на нашите приятели", каза пред "Хоризонт" Силвия Венелинова, която е в екипа, подготвящ виртуалните занимания.

Екипът на младежкия център работи в три направления - в сферата на неформалното обучение, мотивационни дейности и развлекателни дейности.

Рубриката „Заедно с Мари“ през тази седмица е посветена на живота и хората в африканските държави. Мариела Рачева споделя, че желанието й е не просто да разкаже за забележителностите на тези страни, а да сподели личните си впечатления от посещенията си там.

"Моята рубрика се казва "Непознатата Африка". Искам да разкажа интересни истории от непознати африкански държави за повечето млади хора. Разказът може да се каже, че е от първо лице. Всъщност не толкова да разкажа за забележителностите в африканските държави, а по скоро за начина, по който живеят хората в тези държави. Нещо,  което мен ме е впечатлило силно при срещите ми с тях и искам да го споделя това с нашите младежи и деца, които харесват нашата Фейсбук страница."

Дългогодишният преподавател по пеене Елена Карабельова също предизвиква въображението на децата и през миналата седмица те са създали изцяло нова песен със заглавие „Вкъщи".

"Тъй като аз съм музикант, моите предизвикателства, които отправям към младежите, са изцяло музикални. Първото ми предизвикателство беше да напишем заедно песен и така, с помощ от двама млади композитори направихме песен. Тези, които се интересуват, могат да я видят на Фейсбук страницата на Младежки център", разказа Карабельова.

Целият екип на центъра се старае да остане близо до децата, да им подари няколко часа интересни занимания и добро настроение.

Репортажа можете да чуете в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна