Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От "Силвърстоун" предлагат да приемат повече стартове от Ф1

"Силвърстоун"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Управата на британската писта "Силвърстоун" изрази готовност да приеме повече един старт през сезон 2020 във Формула 1, когато той бъде подновен. Оригиналното състезание за Гран при на Великобритания е насрочено за 19 юли и организаторите ще решат този месец дали тази дата ще бъде удобна за провеждане, или пандемията още няма да бъде отминала.

"Ние приемаме само един старт от цял световен шампионат, а нашите колеги от Формула 1 работят усилено върху сглобяването на календар за сезон, който ще започне много по-късно от прогнозираното. Има редица отложени или отменени състезания и в момента те се опитват да направят отново някакъв график. Ние сме един елемент от него и смятаме, че Формула 1 трябва да даде шанс на този сезон", добави директорът на британското трасе Крейг Слейтър в интервю за "Скай Спортс".

"Ние сме фиксирано трасе, а не улично. Имаме определена инфраструктура и много опитен и организиран екип. Знаем какво правим и точно заради това си дадохме време до април, за да решим кое ще бъде най-добро за Формула 1 и за нас, за да изградим работещ план заедно", допълни той.

Заради пандемията от коронавируся първите седем старта във Ф1 са отменени и сезонът няма да започне преди юни.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!