Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

24% ръст на починалите от коронавируса във Великобритания за ден

| обновено на 02.04.20 в 20:06
Темата за коронавируса е по първите страници на днешните британски вестници.
Снимка: БТА

Почти 3000 станаха жертвите на коронавируса в Обединеното кралство. Представители на британското здравеопазване заявиха, че са разочаровани от липсата на напредък с увеличаване на броя на тестовете.

Премиерът Борис Джонсън откликна на критиките за бавното увеличение на тестовете, особено сред здравните работници, с обещание, че до средата на април те ще достигнат 25 000 дневно и с убеденост, че именно в тестването се крие разковничето за успешната битка с коронавируса.

Днес обаче отново бе съобщено за рекорден брой починали за денонощие – 596 души, ръст от 24% в сравнение с вчера, с което общият брой на жертвите стана 2921. 44 от последните жертви са нямали съпровождащи заболявания.

Към 11 ч. българско време на 2 април в страната са тествани 163 194 души, от които 33 718 са се оказали позитивни за коронавируса, сочат данни на здравното министерство.

Премиерът Борис Джонсън, който смяташе да се завърне утре пълноценна работа след едноседмична самоизолация, продължава да има леки симптоми и вероятно ще продължи самоизолацията си с още една седмица.

Министърът на здравеопазването Мат Ханкок обаче е възстановен и ръководи днешната редовна пресконференция на правителството.

Междувременно продължават да пристигат все повече съобщения за проблеми с канализацията в резултат на това, че често в тоалетните се използват други материали освен тоалетна хартия.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна