Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прекратиха първенството на Белгия, Брюж е шампион

Брюж спечели титлата в Белгия.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Брюж бе обявен за шампиони на Белгия, след като останалата част от сезона на професионалната лига на страната беше отменена в поради пандемията на коронавирус, съобщи БТА.

Отборът от едноименния град имаше аванс от 15 точки на върха в класирането един кръг преди края на редовния сезон. Остана да бъдат изиграни плейофите, в които участват шестте най-добри клуба.

Решението на борда на Pro League трябва да бъде ратифицирано на среща на 24-те клуба в първите две дивизии, но 17 от тях още миналата седмица призоваха за отмяна на сезона.

Създадена е работна група от пет човека, която да реши как да се справи с въпроса за изпадането, промоцията и местата даващи право на участие в европейските клубни турнири през следващия сезон.

Гент е втори във временното класиране и ще получат другото място на Белгия в Шампионската лига, докато страната има три места в Лига Европа през следващия сезон. Шарльороа се класира за групите на Лига Европа, а Антверпен и Стандард за квалификациите на турнира.

Работната група също ще реши какво да прави с финала за Купата на Белгия между Брюж и Антверп, който трябваше да се играе в Брюксел на 22 март, но също беше отложен.

Решителната среща за промоция в елита между между Беерсхот и ОХ Льовен все още може да се играе, ако правителството разреши.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!