Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Руските гимнастички продължават подготовката си в Новогорск, въпреки пандемията от коронавирус

Руският национален отбор по художествена гимнастика ще продължи тренировъчния си лагер в базата в Новогорск край Москва. Това съобщи за агенция ТАСС президентът на Руската федерация по художествена гимнастика и главен треньор на националния отбор Ирина Винер.

На 28 март Министерството на спорта на Руската федерация затвори всички спортни обекти заради пандемията от коронавирус. Работа ще продължи само центъра в Новогорск. Базата ще бъде преведена в специален режим, който включва изолацията на спортистите, треньорите, специалистите и персонала за поддръжка.

"Вчера нямаше разбиране по този въпрос, но днес мога да кажа - нашият екип остава в Новогорск, който днес е единствената отворена база за спортисти. Обсъдих този въпрос със спортното ръководство на страната. Спортистите не трябва да бъдат пускани, те са практически бездомни, без подходящ медицински контрол и в крайна сметка решението беше взето. Олимпиадата не беше отменена, тя беше отложена. Ако спортистите излязат от форма, може да не се върнат към нея. Свикнали са със стреса ", каза Винер

Главният треньор допълни, че Новогорск е сериозно подготвен за работа под карантина.

"Директорът на центъра в Новогорск Николай Сидорович Доморацки намери хора, които бяха готови да работят непрекъснато в базата по време на карантина. Кметът на района Химки Дмитрий Волошин по своя инициатива извърши цялата работа по санитарното и дезинфекционното третиране на базата, както на закрито, така и на открито. Хората те не са безразлични към случващото се и ние сме им много благодарни за това. Трябва да запазим своите спортисти ", каза Ирина Винер.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна