Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

80 български ученици мерят сили в състезание за франкофони

Франкофонската общност организира днес от 15 до 17 часа голямо онлайн състезание за ученици, в което ще бъдат представени България, Румъния, Северна Македония, Армения, Албания, Полша и Сърбия. От българска страна участниците са 80, като голяма част от тях са от 9-и и 10-и клас.

Състезанието се провежда в рамките на честванията на 50-годишнината на Международната организация на франкофонията. То представлява интерактивна игра, свързана с френската култура и франкофонската култура и цивилизация. Учениците трябва да дадат отговор на 40 въпроса за час и половина, обясни пред Радио София Вяра Любенова, председател на Асоциацията на преподавателите по и на френски език в България. Надпреварата е индивидуална и анонимна, като участниците ще ползват псевдоними.

Вяра Любенова посочи, че българските ученици са добре подготвени технически и няма да изпитват стрес по време на участието. Самите преподаватели също очакват с нетърпение сесията, защото също не са запознати какви ще са въпросите и наградите.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!