Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В професионалните училища ще се наваксва с практически занятия

Снимка: БГНЕС

При онлайн базираното в момента обучение практиките на учениците от професионалните гимназии се отлагат.

Нямам притеснения, че ще има изоставане в учебния процес по практическо обучение, каза пред „Хоризонт” Валентина Димитрова, директор на Професионалната гимназия по текстилни и кожени изделия в столицата. След завръщането в клас учениците ще наваксат първо практическите занимания, защото теорията ще е вече преподадена дистанционно, допълва тя.

„Специфичното е, че по нашите направления няма добри разработки, няма хранилище на учебни материали, няма дори учебници, издадени, от 1960 година. Учителите по теория хвърлят голям труд това всичкото да бъде достъпно разработено и поднесено на учениците”, коментира училищният директор.

Под 30 са учениците в професионалната гимназия, които са в неравностойно положение. Надявам се тези деца със съдействието на Министерството на образованието и науката чрез дарителски фирми в най-близко време да бъдат снабдени с електронни устройства, за да бъдат включени в дистанционното обучение, каза още Валентина Димитрова. 

Предстои през лятото по указания на МОН да бъде наваксан материал, който тези деца в момента не могат да усвоят, уточни тя. "Всички са подготвени - и те, и ние, че лятото ще се работи с тях."

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!