Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Главният треньор на руския национален отбор по гимнастика с коронавирус

Главният треньор на руския национален отбор по спортна гимнастика Андрей Родионенко и медалиста от младежките олимпийски игри Сергей Найдин са заразени с коронавирусна инфекция, съобщи източник, запознат със ситуацията пред РИА Новости.

В четвъртък тренировъчният лагер в Новогорск беше прекратен предсрочно от заради положителни случай с COVID – 19 на състезатели по спортна гимнастика и по синхронно плуване. Министерството на спорта на Руската федерация преди със специална заповед на 29 март затвори всички спортни съоръжения, а учебният център в Новогорск беше преведен в специален режим на работа.

Старши треньорът на руския национален отбор по спортна гимнастика Валентина Родионенко заяви пред РИА Новости, че екипът е напуснал базата в Новогорск, след положителните тестове, без да уточнява кои са заразените.

Според последните данни на СЗО в света са регистрирани над 857 хиляди случая на инфекция, загинали са над 42 хиляди души. В Русия общият брой на случаите е 3548 в 76 региона, 30 души са починали от болестта.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!