Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Master of Art” дава онлайн бонус, в салона ще гледаме документални филми през септември

Снимка: masterofartfilmfestival.com

Въпреки кризата, създадена от разпространението на коронавируса и извънредната ситуация в България, за радост на почитателите на документалните филми за изкуство и творци, организаторите на фестивала „Master of Art” реагираха бързо и от 9 до 30 април ще предлагат онлайн издание.

В него ще участват близо 30 заглавия, от които 2 – на български премиери.

Достъпът до филмите от програмата е възможен за цялата страна. Общата цена за всички заглавия от онлайн фестивала е 10 лв. Средствата, събрани от билети, са предназначени изцяло за организатора на фестивала, в помощ на културата в тези трудни времена.

Пълното издание на фестивала в традиционния си формат ще се проведе от 1 до 24 септември т.г., съобщи пред Радио София журналистът, режисьор и продуцент Найо Тицин създател на събитието.

Само пълнометражните филми са над 70. Сегашното априлско онлайн издание е само допълнителна физическа възможност да се изгледат повече филми, уточни Тицин.

„Целим да покрием всички видове изкуства. Онлайн изданието ще предложи и заглавия от предишни фестивали, който са носители на награди.“

Вече закупените билети и абонаменти ще важат за новите дати без да е нужно да бъдат презаверявани.

Чуйте разговора на Катя Василева с Найо Тицин.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна