Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Плевен изписват четвърти излекуван от Covid-19

Университетската болница „Д-р Георги Странски“ в Плевен

В Плевен изписват четвъртият излекуван пациент с Covid-19. Той е на 69 години със съпътстващи заболявания, но след лечението е показал отлични лабораторни резултати и отрицателен тест.

Девет са установените случаи на Covid-19 в Плевен, днес се изписва четвъртият излекуван, трима са под домашно наблюдение, съобщи Момчил Цветков, говорител на Университетската болница „Д-р Георги Странски“.

„Днес изписваме 69-годишен мъж, чийто Пи Си Ар (PCR) тест е бил отрицателен. Направен е и тест за антитела. Той беше от сравнително първите докарани в плевенската болница заболели. Прекара доста време в нея и вече е здрав, благодарение на лекарите. Той имаше и придружаващи заболявания, които изискваха особено внимание. Вече е излекуван и е вкъщи“, каза говорителят.

„Иначе в болницата имахме общо 9 случая, както е известно, като имаме изписани хора, имаме и такива за домашно лечение, които са с лека симптоматика или липса на такава. В болницата продължава да има само двама човека, които се лекуват от Covid-19 и неговите усложнения. Те са в стабилно състояние.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна