Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Китай затяга контрола на сухопътните граници заради привнесени случаи на коронавирус

Китай ще работи за по-нататъшно предотвратяване на случаи на коронавирус, внесени през сухопътните граници на страната, се казва в изявление на китайското правителство в понеделник след среща, председателствана от премиера Ли Къцян, предаде Ройтерс.

Рискът вирусът да бъде внесен в Китай през сухопътните граници се увеличава, като броят на тези случаи е надхвърлил регистрираните в последно време случаи на летищата, се посочва в изявлението.

От 38 внесени случая със симптоми на Covid-19, регистрирани в континентален Китай в неделя, 20 са пристигнали в североизточната провинция Хъйлундзян, след като са пътували през сушата от Владивосток в съседна Русия, след като са преди това са летели до Владивосток от Москва.

По-рано днес Китайската национална здравна комисия (NHC) съобщи и за 78 нови безсимптомни (асимптомни) случая на Covid-19, регистрирани в страната през изминалите 24 часа..

Според NHC, всички инфекции с коронавирус, с изключение на една, наблюдавани през денонощния период, са били внесени от чужбина.

Освен това, броят на смъртните случаи в континенталната част на Китай се увеличи до 3 331, като през последните 24 часа е имало само един починал.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени