Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Горанов: Дебатът за подпомагане на самоосигуряващите се трябва да продължи

Снимка: БГНЕС

Дебатът за подпомагането на самоосигуряващите се от държавата заради прекратяването на дейността им в следствие на кризата от Covid-19 трябва да продължи. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов в края на дебатите по актуализацията на бюджета.

Горанов отговори на искането на БСП всички самоосигуряващи се да получат по една минимална работна заплата. По думите му - преди да се прибегне към каквото и да е подпомагане от държавата, трябва да се направи оценка на материалното им състояние.

До вечерта ще бъдат издадени гаранциите на Банката за развитие, обяви Горанов и предупреди, че след преминаването на пандемията ще се наложи да се подпомагат онези бизнеси, които сега са спрели дейността си. За останалите, които имат възможност да продължат работа, е мярката 60 към 40, коментира Горанов:

„Мисля, че в следващите няколко дни мярката ще бъде оптимизирана по начин, по който да стане доста по-приемлива по отношение на бизнеса“.

Текстовете по актуализацията на бюджета ще бъдат окончателно гласувани от Народното събрание след края на разискванията по закона за мерките и действията в извънредното положение.

Репортаж на Марта Младенова в предаването ''Нещо повече'' можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна