Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Здравко Пиринлиев: Моментът е добър за инвестиране

Снимка: ЕПА/БГНЕС

През последните седмици, докато някои сектори се чувстват парализирани и много бизнеси се чудят как да оцелеят, има ии хора, които си задават въпроса Можем ли да печелим по време на криза?

В момента цените на голяма част от акциите са паднали, цената на петрола - също.

Криптовалутите стават все по-предпочитана валута за инвестиция. Много икономисти вярват, че блокчейн системата някой ден ще промени цялата разплащателна схема на света. Но тази теория има и много скептици- те вярват, че това е един голям балон, който скоро ще се спука.

али тази криза може да се окаже печеливша за всеки, който инверстира сега  и стабилни ли са до този момент криптовалутите - това се опита да разбере Елмира Джома от инвестиционния анализатор Здравко Пиринлиев.

По думите му, въпреки някои предположения отпреди около 2 години, сега наблюдаваме положетелна корелация – когато започнаха агресивните спадове на американските фондови пазари, криптовалутите също реализираха спадове.

За няколко месеца изтри 62% от капитализацията си.

„Като цяло блокчейн технологията е нещо революционно и може да промени цялата банкова и разплащателна система. Криптовалутите тепърва ще се развиват.“

В момента е изгоден момент за инвестиране.

Не бива обаче да се забравя, че това е криптовалутата е високорисков инвестиционен инструмент, подчерта Пиринлиев.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна