Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Елена Дукова: Дали на гимнастичките, които и сега тренират пълноценно, това няма да им изиграе лоша шега?

Елена Дукова (в средата) и националният отбор по естетическа групова гимнастика на България
Снимка: Facebook.com, личен архив

Елена Дукова е генерален секретар на Българската федерация по естетическа групова гимнастика и член на управителното тяло на Международната федерация в този спорт. Същевременно тя е треньор и съдия от Спортен клуб по художествена гимнастика Академик. Така че има поглед и върху двата красиви гимнастически спорта, които сега са паузирани по волята на пандемията с новия коронавирус.

"Момичетата и от двата спорта сега се готвят доста непълноценно при домашни условия - на килима в хола или в детската стая. Аз това не бих го нарекла тренировка, но поне се опитват да поддържат определени качества. Трудно е да си представим как ще излезем един ден от тази ситуация и ще се върнем към нормален режим. За националния отбор-жени по естетическа гимнастика силно се надявам, че този въздух, който са дишали заедно досега и ги е правил да бъдат толкова сплотени, ще им помогне да излязат все така обединени и амбицирани", сподели Дукова.

"Що се отнася до това, че руските гимнастички от националния отбор и сега са едни от малкото по света, които могат да тренират при нормални условия, а нашите националки не могат, ще кажа само едно. За къде точно се готвят сега? И ще добавя, че рускините не са единствените, които имат нормални условия за тренировки в тази ситуация, а още два от съперниците на нашите момичета тренират така. Но светът ще нагоди един ден международния си спортен календар именно като за след дългата карантина и не е ясно дали тези, които не са прекъсвали, на тях това няма да изиграе лоша шега", завърши Елена Дукова.

Чуйте още от Елена Дукова:


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени