Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Чеферин подкрепи Ливърпул и оцелелите в Шампионската лига

Александър Чеферин.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на УЕФА Александър Чеферин коментира сложната ситуация, в която е поставен футболният свят заради пандемията от коронавирус. 

Той взе отношение към ситуацията в английската Висша лига. "Не виждам как ще оставим Ливърпул без титла. Ако сезонът се поднови, те почти сигурно ще спечелят трофея. Ако все пак сезонът не се доиграе, ще посъветваме отделните лиги да определят за шампион водача в класирането. Относно Шампионската лига очакванията ни са турнирът да се доиграе в този формат, в който започна преди извънредното положение", обясни босът пред "Ekipa".

Словенецът е категоричен и че ще бъде направено всичко възможно сезонът в Серия "А" да се доиграе, независимо от тежката ситуация в страната в момента. "Серия "А" ще се доиграе. Оптимист съм и вярвям в това, въпреки че в момента не мога да гарантирам нищо. Всичко ще зависи от ситуацията в отделните държави. Мога да ви гарантирам, че няма да застрашим живота на хората и ще се вслушаме в препоръките на властите, за да намерим най-доброто решение за всяка отделна лига, веднага след като получим зелена светлина", заяви Чеферин.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!