Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Какво да гледаме

Най-интересното, любопитно или важно от света на филмите, сериалите и документалистиката

БНР Новини
Снимка: архив

Как стана така, че се събудихме в антиутопичен филм? Освен реалната епидемия от коронавирус, плуваме в море от информация, на която като че ли все по-малко вярваме. 

Търсим обяснение на случващото се във филми и сериали – вероятно защото творците първи улавят онова, което се носи във въздуха и нерядко предричат бъдещето по-точно от анализаторите и политиците. (Мемето "Този епизод от Black Mirror" не струва" е само един пример за това.)

Платформите за стрийминг промениха навиците ни за гледане на кино много преди извънредното положение. Филмите вече не са това, което бяха, сериалите не са това, което бяха, документалистиката е в разцвет. 

Светът се променя и режисьорите, сценаристите и операторите нерядко напипват точния пулс на настоящето и бъдещето, показват ни облика му или пък създават качествено развлечение от нов тип. 

В "Нашият ден" Благой Иванов насочва вниманието ни към актуални филми, Зорница Аспарухова – към любопитните сериали, а Димитър Ганев представя интересните и важни заглавия от документалистиката.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна