Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За заведенията и техните клиенти

Приложение ни помага да поръчваме онлайн предварително приготвени менюта

Снимка: Pixabay
Швейцарската компания Olanga AG подпомага ресторантьорския бизнес и местата за хранене у нас с възможност за онлайн заявка на предварително приготвени менюта. Новаторска технология на стартъпа адресира нуждата на заведенията да се ориентират към работа по заявки като единствен начин да оцелеят в тази ситуация.

За времето на извънредните мерки Olanga AG предоставя своето приложение Olanga Catering на всички обекти за хранене в България, които желаят да приемат предварителни заявки и имат възможност да извършват доставка до крайни клиент.

“Идеята е да повишим предвидимостта на ресторантите и възможността потребителите да не мислят за поне един аспект в и без друго различното им ежедневие в момента - като те имат възможност чрез мобилната апликация да заявят за ден-два или дори седмица напред своето меню.

Освен удобно за вас, това е и голяма солидарност към заведенията, защото в сегашната ситуация на принудително затваряне те наистина изпитват сериозни затруднения“, каза пред БНР Християн Македонски, изпълнителен директор на компанията, разработила приложението.

С какво е различно новото приложение

“Разликата и фокусът е именно в предварителната заявка и в прогнозируемостта. Сегашните решения дават възможност да поръчаш храна и трябва да изчакаш да дойде моментът да я получиш. Тук идеята е, че предварително можеш да го направиш, така ще знаеш, че на следващия ден, в конкретен час ти ще имаш своето ядене“, каза още Македонски и поясни, че се следи за спазването на противоепидемичните изисквания за висока хигиена и дистанция:

“С всички наши партньори имаме предварително изрични договорки за това и отговорността на всички ни е да спазваме стриктно предписанията и мерките, които са взети, така че ние вярваме в тяхната коректност, а и в  крайна сметка те са предварително подготвени и оперират така или иначе, макар и по-трудно в момента, спазвайки именно тези изисквания“.

Интервюто с Християн Македонски можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна