Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лекарите в Белоградчик се връщат на работа, няма да лекуват пациенти с коронавирус

Снимка: Радио ВИДИН

Лекарите в белоградчишката болница се връщат, няма да лекуват пациенти с коронавирус, защото нямат условия, а ще пренасочват тези случаи към Монтана и Видин.

В лечебното заведение ще приемат пациенти с други заболявания, каза след среща с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев председателят на Общинския съвет Боян Минков:

"Стигнахме до споразумение с министъра на здравеопазването и продължаваме да работим както досега, без промяна. Току що по време на пътуването, управителката на болницата проведе разговор с всички лекари. От тях днес следобед  пристигат, за да си подадат молбите за назначаване на работа и започваме работа както досега, в съшия състав. Понеже нямаме засега условия за лекуването на COVID заболяването, такива случаи ще се насочват към видинската и евентуално монтанската болница."

Срещата с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, на която са присъствали също кметът на общината и управителят на лечебното заведение, е проведена тази сутрин. Първоначално болницата беше сред определените да приемат пациенти с коронавирус. Лекари подадоха молби за напускане заради неизплатени възнаграждения и болницата в петък спря работа. 

Въпреки, че вече има решение, за утре все пак общинските съветници в Белоградчик ще се съберат извънредно, заради казуса с болницата.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна