Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приказки по телефона

БНР Новини
Снимка: Rawpixel

Вечните приказки от сладкодумни автори разказват по телефона възпитаници на НАТФИЗ. В началото те са само студенти от класа по Актьорство за куклен театър на проф. Жени Пашова, но след време инициативата „Приказки по телефона“ започва да намира все повече съмишленици. Всички те са обединено около едно – да откъснат малки и големи от сивотата на реалността, в която живеят, и да им предложат палитра от добро настроение.

Приказките на Джани Родари, Доналд Бисет, Братя Грим, Валери Петров, Йордан Радичков, Ангел Каралийчев и много други световни и български автори, които добре владеят сладката приказка, всъщност не се разказват по телефона, но са само на един телефон разстояние от своите слушатели. Те могат да бъдат открити на страницата във Фейсбук, носеща именно това заглавие – „Приказки по телефона“.

Инициатор на идеята е София Трейман. В посветеното на приказките „Време и половина“ тя сподели, че с тази инициатива искат да върнат надеждата и вярата в доброто най-вече на малките. Да им върнат безгрижието.

От света на големите проблеми можете да се пренесете и в света на приказките, където короната е само на главата на лошите герои, които често накрая се оказват от добрите, объркали пътя. За целта обаче трябва да си пуснете звуковия файл. Или приказките по телефона. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени