Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ще приемат за лечение от Covid-19 и в Първа градска болница

Кметът Фандъкова в трансформираното отделение
Снимка: Личен архив

Разкрива се още едно отделение за лечение на пациенти с Covid-19 в общинска болница - 10 легла в Първа градска болница, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова.
За целта е преоборудвано отделението по пулмология.

Осигурен е отделен вход, така че болницата да продължи и лечението на други пациенти. Създадена е организация за дезинфекция след всяка линейка и е обучен персоналът, който ще се грижи за болните. Екипът на отделението вече започна дежурства, посочва кметът.

Логистичният център на София към момента разполага с достатъчен брой защитни костюми и маски и се очаква доставка на още, включително и такива за многократна употреба. С тях се подпомага и работата на общинските болници, в които се разкриват отделения за пациенти с Covid-19, допълва кметът.

Предстои разкриването на още две отделения за заразени с Covid-19 - в Четвърта градска болница с 5 легла и Пета градска - с 10 легла плюс две интензивни.

Първото отделение за лечение на пациенти с короновирус в общинска болница беше разкрито във Втора градска болница. През него до момента преминаха 14 пациента. Благодарение на проф. Иво Петров и дарение от кметове на райони в него беше внедрена високотехнологична система за телемедицина. Специални устройства, поставени върху пациентите, следят в реално време физиологичните показатели, а данните се проследяват и в медицинския център на "Сити Клиник".

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна