Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Традиционният кооперативен пазар в Ловеч работи отново

Снимка: БГНЕС

Традиционният кооперативен пазар в Ловеч работи отново. След заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев за възстановяване на дейността на кооперативните и фермерските пазари Общината разреши провеждането на пазара. На него се предлагат само български продукти, но интересът все още е малък, тъй като хората все още не знаят, че пазарният ден се възстановява от днес.

Пазарът в Ловеч се разрешава, но само в сряда, за времето от 7.00 до 14.00 часа и само за земеделски производители и със строги мерки за безопасност както на търговците, така и на потребителите, съобщи кметът Корнелия Маринова:  

„Ще заградим с лента и ще обозначим онази част от площта, която може да бъде използвана, ще осигурим еднопосочно движение, табели за спазване на дистанция от минимум два метра спазване на дистанция между продавачите и клиентите. Всички продавачи да ползват лични предпазни средства – маски и ръкавици. За предлаганите плодове и зеленчуци найлонови пликове, торбички или ръкавици, с оглед намаляване на риска от замърсяване на продукцията“.

Контролът по спазване на мерките ще се осъществява от служители на дружеството „Общински пазари“ и на Общината.

Репортаж по темата можете да чуете в звуковия файл. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна