Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шевченко иска да води клуб в Англия или Италия

Андрий Шевченко
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият нападател на Челси и Милан Андрей Шевченко може да се върне в Премиършип или Серияа "А"  в ролята на наставник.

По време на кариерата си Шевченко проведе три сезона в Челси, в които спечели Купата на Футболната асоциация и Купата на Лигата и също така достигна до финала на Шампионската лига.

В момента Шевченко е селекционер на Украйна, но в близко бъдеще смята да направи следваща стъпка. За това разказа пред Tuttosport неговият помощник Андреа Малдера.

"След като поработи като наставник на национален отбор, той иска да тренира някой клуб. За него е без значение дали ще бъде от Серия "А" или от Премиършип. Той е трудолюбив и ме впечатли от самото начало. Шевченко е научил много от треньорите, с които е работил. Карло Анчелоти е бил истински наставник за него. 

Той е съсредоточен към детайлите, когато се подготвя за мачовете и проследява прогреса на играчите. Андрей и Масимилиано Алегри имат еднакво умение да четат играта и да предвиждат събитията. И двамата знаят кога е нужно да се отстъпи назад и да се отбранява или да се хвърлят всички сили в атака. Шева е невероятна фигура и играчите му се доверяват много. Това има фундаментално значение в съвременния футбол", заяви Малдера. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!