Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Визуалният концерт "Четирите годишни времена" като великденски подарък от НДК

Снимка: http://ndk.bg/

Националният дворец на културата ще зарадва своята публика със специален великденски подарък – излъчване на пълен запис на визуалния концерт „Четирите годишни времена” от Антонио Вивалди от програмата на "Киномания 2019".

Концертът ще бъде достъпен онлайн в деня, известен като Светли понеделник – 20 април от 21.00 ч. на страницата на НДК в социалната мрежа "Фейсбук". Концертът беше представен за пръв път в България на специална вечер под наслов „Нарисувай ми тъга”, посветена на световноизвестния български режисьор и артист Теодор Ушев. 

Освен визуалния концерт „Четирите годишни времена”, на 17 ноември 2019 г. публиката на Киномания се наслади премиерно и на филма „Физика на тъгата”, дело на Теодор Ушев по романа на писателя Георги Господинов.  Филмът достигна и до краткия списък от 10-те претендента за Оскар за „Най-добра анимация” на 2019 г.

Хермина Азарян от НДК и екипа на "Киномания" обясни пред Радио София, че специалният великденски подарък ще бъде факт благодарение на техническия екип на Токийския университет на изкуствата, който е присъствал в София в деня на събитието и технически е осигурил реализацията.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна