Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Влади Ампов-Графа не губи вдъхновение и в извънредното положение

За концерта на стадиона всичко е готово и със сигурност ще се състои, дори и да се измести във времето, отсича музикантът

Снимка: БГНЕС

Текстът в песента „Страничен наблюдател“ на Владимир Ампов-Графа сякаш се оказа пророчески. В извънредната ситуация и социална изолация мнозина от нас сме станали наблюдатели.

С изключение на хората, посветили се на борбата с коронавируса отблизо.

Все пак песента е оптимистична, коментира пред Радио София известният музикант. В нея се говори, че дори човек да върви срещу вятъра или течението, може да постигне целта си.

„Човек не трябва да се отказва от мечтите си и от това, в което вярва. Е, в песента има и повод да се замислим – за самотата, за общуването...“

Графа призна, че има нужда от живите контакти с публиката. Все пак в тези условия е започнал да излъчва изпълнения в интернет. Прави кратки импровизирани включвания, общува с почитатели, взаимно се зареждат с положителни емоции, дори обсъждат книги.

Музикантът смята, че след кризата хората ще излязат още по-пристрастени към социалните мрежи.

За радост на многобройните му почитатели Графа не губи вдъхновение и в тази ситуация и е готов да създава и записва нови песни.

Планираният от месеци концерт (за 10 юни) на стадион „Народна армия“ няма да се отмени, допълни музикантът. Просто може да се измести във времето, но концерт ще има.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!