Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

7 производства и 34 преписки след проверки за спазването на карантината в София

Снимка: БНР

Над 4 100 са извършените проверки за спазването на задължителната 14-дневна карантина на територията на Софийска област от началото на извънредното положение до сега , съобщиха от Софийската окръжна прокуратура. За същия период за спазване на заповедите на министъра на здравеопазването са били проверени близо 2 700 търговски обекта. 

1 327 са били проверените карантирани лица. За нарушение на противоепидемичните мерки са били образувани 7 досъдебни производства и 34 прокурорски преписки.

След извършените под надзора на Софийската окръжна прокуратура и 9-те районни прокуратури към нея съвместни проверки на търговски обекти от органите на Областната дирекция на вътрешните работи - София, Регионалната здравна инспекция и други контролни органи, са били съставени 73 акта за административни нарушения, свързани с противоепидемичните мерки.

За тях е предвидено наказание глоба в размер 5 000 лева, уточняват от държавното обвинение. Проверките на търговски обекти, обществени места и на лица, поставени под карантина, ще продължат.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна