Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Галерия „Астри“ за призива “Стой вкъщи” – нови възможности за ценителите

3
Художник: Мария Райчева
Снимка: Галерия "Астри"

От 13 март 2020 г. галерия „Астри“ изпълнява призива “Стойте у дома”, като затвори за групови посещения току-що открита изложба. Това е правилният призив и правилното действие, което ще ни преведе възможно най-бързо и безопасно през пандемията – твърди галеристката Вихра Пешева. 

В емоционално писмо до медиите и авторите, с които работи, тя допълва: "Зная, че периодът “Стой вкъщи” няма да е кратък, че зад всяка една от планираните от години напред изложби и затворени в галерията произведения на изкуството стоят вложени емоции, творчески търсения, надежди, очаквания за диалог и оценка, средства. Стоят и очакванията на публиката и колекционерите за срещи с любими автори, с красивото, истинското, непреходното и изпълващото с възторг душата. Стоят очакванията за финансова реализация на авторите и семействата им. Стои поддръжката и съзидателната дейност на галерията. Затова мисля за всички, живеещи за и чрез изкуството – от чисто духовното му и идеално изражение до материалното. Затова, докато очакваме момента на връщането ни към нормална работа, ще направя възможното да Ви осигуря:

Безопасен достъп до галерията по предварителна уговорка по телефона или на мейла и в изпълнение на всички предохранителни мерки;

Редовни публикации в интернет- www.astrygallery.com и www.facebook.com/AstryGallery на картини от планираните изложби и от депото на галерията. 

И защото разбирам необичайността на ситуацията и мъдростта Ви да влагате в изкуство, цените ще бъдат минус 20% от галерийната цена."

Снимки: галерия "Астри"

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна