Eмисия новини
от 20.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Великотърновският университет закрива 5 магистърски програми, открива други 5

Снимка: veliko-tarnovo.net

Великотърновският университет „Св. св. Кирил и Методий“ закрива обучението по 5 магистърски програми за новата учебна година. Студентският съвет изпрати протестно писмо до министъра на образованието срещу нулевия прием на студенти в специалностите „Политология“ и „Туризъм“.

С решение на Академичния съвет Великотърновският университет вече няма да приема магистри по програмите за международен туризъм, за изящни изкуства, 3D дизайн и триизмерна графика, визуални комуникации и стенопис.

За новата учебна година се разкриват образователни магистърски програми по география, геополитика и обществено развитие, както и за финанси и за събитиен туризъм. Ще започне процедура за нова програмна акредитация на докторската програма „Културно-историческо наследство”.

Същевременно за втора година във Велико Търново няма да има прием на студенти политология и туризъм. По този повод Студентският съвет, подкрепен от Градския ученически парламент, изпрати протестно писмо и подписка до министър Красимир Вълчев.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от