Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гледаме онлайн подбрани спектакли на МГТ „Зад канала“

Сцена от „Човекът, който искаше“, постановка на проф. Маргарита Младенова.
Снимка: Павел Червенков/zadkanala.bg

Във времето на социална изолация, когато театрите са спуснали завеса, Малък градски театър „Зад канала“ започна да излъчва онлайн избрани спектакли от репертоара си през годините, които вече не са в актуалния афиш. 

Поредицата започна на 5 април със спектакъла „Дама Пика“ от 2010 година – постановката е на Бина Харалампиева по едноименната повест на А. С. Пушкин, а драматизацията – на Юрий Дачев.

Спектакълът „Дама Пика“ е носител на две награди „Аскеер“ – за поддържаща мъжка роля на Филип Аврамов и за музиката на композитора Асен Аврамов. За същото отличие са номинирани Александър Кадиев за изгряваща звезда и Петя Стойкова за сценографията си. За работата си по „Дама Пика“ режисьорката Бина Харалампиева е носител на „Златна муза“.

Следващите заглавия, които ще бъдат излъчени онлайн, ще бъдат качвани в интернет през няколко дни. Това са спектаклите „Когато дъждът спря да вали“ – дебют в театъра на кинорежисьорката Зорница София (2013 г.), „Лив Щайн“ от Нино Харатишвили под режисурата на Крис Шарков (2015 г.) и „Човекът, който искаше“ (2016 г.) – постановка на проф. Маргарита Младенова.

Записите ще са достъпни на фейсбук страницата на театъра и в неговия канал в YouTube безплатно.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!