Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Китай и Южна Корея продължават битката с нови случаи на Covid-19, повечето "вносни"

Нови 108 случая на коронавирус бяха регистрирани в Китай

| обновено на 13.04.20 в 14:19
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Континентален Китай съобщи за нови 108 случая на заразяване и две жертви на коронавируса за последните 24 часа, в сравнение с 99 случая и нито една жертва предишния ден, съобщава БТА, като цитира Ройтерс и ТАСС.

98 от новите случаи се дължат на хора, влезли в Китай от други страни, съобщи Националната здравна комисия. Съобщава се и че броят на лицата, при които болестта протича без видими симптоми, също нараства -  регистрирани са общо 63-ма такива пациенти.

Новите числа отразяват

най-голямото повишение на случаите на заразяване в Китай за един ден от близо шест седмици,

отбелязва Ройтерс.

И двете жертви са се намирали в град Ухан, където беше огнището на заболяването в Китай. В останалата част на провинция Хубей, където се намира градът, не са регистрирани случаи на заразяване.

Така броят на жертвите в Китай достигна 3341 от появата на епидемията.

Южна Корея също регистрира нови случаи, половината от които са внесени от чужбина - най-често при хора, пристигнали от Съединените щати, които се превърнаха в "епицентър" на пандемията. Над 22 хиляди вече са починалите в страната.

В Европа Италия отбеляза вчера най-нисък брой починали за последните три седмици, което е лъч на надежда.

Във Великобритания беше изписан от болница премиерът Борис Джонсън, който благодари на работещите в Националната здравна служба, че са спасили живота му.

В Испания някои индустрии като строителството и производството ще започнат работа днес. Компаниите трябва да осигурят на служителите си подходящо защитно оборудване и достатъчно пространство между тях.

Вчера милиарди хора по света празнуваха Великден в изолация. Световно известният певец Андреа Бочели, по покана на кмета на Милано Джузепе Сала, пя във великденската вечер в празната катедрала Дуомо. Концертът се излъчи в интернет.

По света пандемията от коронавирус е взела най-малко 112 500 жертви, показва преброяване на Франс прес, базирано на официални източници.

Случаите на заразяване са над 1 800 000 в 193 страниЗа излекувани се смятат най-малко 375 000 души.

Междувременно професорът по ваксинология от университета Оксфорд Сара Гилбърт заяви, че ваксина може да бъде достъпна за широката общественост до септември. По думите и клинични тестове на ваксината трябва да започнат скоро.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени