Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кандидат за президент на Барса вещае фалит на клуба

Виктор Фонт е най-сериозният кандидат за президент на Барселона на изборите през 2021 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кандидатът за президент на ФК Барселона Виктор Фонт е притеснен, че клубът може да бъде изправен пред фалит.

Бизнесменът се обърна към привържениците на каталунците с открито писмо, в което отправи сериозни критики към настоящия шеф на клуба Хосеп Мария Бартомеу, срещу когото той планира да се изправи за изборите догодина.

"В течение на много дълго време ние от проекта "Да на бъдещето" предупреждавахме членовете на клуба, че Барса първи към "перфектната буря" - най-силната генерация от футболисти в нашата история трябва да бъде заменена, да се изгради и нов проект за развитието на клуба, който да помогне в борбата срещу корпорации, които разполагат с почти неограничени финансови ресурси.
Ако досега рискът беше сериозен, то в този момент той се превръща в гигантски. Намираме се в средата на пандемия, която ще се отрази на живота на всички, в това число и на спорта, по начин, по който никой не може да предвиди.

В същото време от месеци наблюдаваме срамното поведение на институционална и ръководна немощ в офисите на клуба, което в последно време ескалира до обвинения в корупция, оставки и разделение в Борда на директорите. Всички тези фактори, хаотичната финансова политика, както и значителното намаляване на приходите в следствие на пандемията, може да доведат до икономически банкрут и морален упадък на клуба.

Трябва да започнем за градим всичко наново. Мениджърският модел, който ни позволяваше да бъдем най-добрият клуб в света в предишните години, вече очевидно не работи", се казва в писмото на Фонт.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна